Growth Mind tillsätter extern styrelse 4


Growth Mind har beslutat sig för att tillsätta en extern styrelse. Tillsättningen och rekryteringen har påbörjat och beräknas vara klart 2017, dock ska majoriteten av styrelsen tillsättas i början av året.

Bakgrund

Beslutet att tillsätta en extern styrelse är grundat på affärsstrategin att hålla en hög professionell nivå och samtidigt skapa bättre förutsättningar för strategisk utveckling. Ägaren Per Erik Eklund som också kommer att ingå i den nya styrelsen, påpekar att det är väsentligt för en bra styrelse att den inte är för insyltat i verksamheten och har ett utomstående perspektiv. Den ny externa styrelsen ska bidra med utomstående och kompletterande kompetens till Growth Mind. Styrelsen som kommer tillsättas beräknas att bli mellan 4 till 5 personer inkluderat huvudägaren.

Profiler

Profiler som Growth Mind söker och ser som lämpliga till en extern styrelsen är enligt följande:

 • 1 st Marknadsstrateg & taktiker – En person med bred kompetens inom marknadsföring, strategisk kommunikation och varumärkesutveckling.
 • 1 st Affärsjurist – En individ med bred juridisk kompetens. Gärna med god förmågor i avtalsrätt, tvister och juridisk problemlösning.
 • 1-2 st Exekutiva ledare – En verkställande direktör eller koncernchef och/eller ett styrelseproffs verksam i ett eller flera medelstora eller stora bolag i Sverige.

Förmågor

Förmågor som Growth Mind privilegierar och ser som en fördel i uppdraget är följande:

 • Strateg & taktiker – Förmåga att tänka och agera strategiskt och taktiskt.
 • Entreprenöriell – Förmåga att vara innovativ och lösningsorienterad.
 • Visionär – Förmåga att tänker stort.

Ersättning

Detta uppdrag ska främst drivas av personligt engagemang att bygga något stort. Därav kommer ersättning utebli kortsiktigt, tills resultat uppnås och därefter kan de tillsatta berikas.

Intresse & mer information

För mer information, intresse eller tips på lämpliga kandidater hänvisas till:

Per Erik Eklund, grundare och ägare av Growth Mind
per@GrowthMind.se

 


Om Per Erik Eklund

Per Erik Eklund är grundare och ägare av Growth Mind. Han ledar näringsverksamheten och är dess främsta representant. Det är även Per som har skapat all grundforskning som ligger till grund för verksamheten. Kontakt: per@growthmind.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 tankar om “Growth Mind tillsätter extern styrelse

  • Per Erik Eklund Inläggsförfattare

   Hej Rebecca,

   Vi har stora planer som både är långsiktiga och kortsiktiga. Publikt vill vi inte avslöja för mycket, men vi kan säga att vår vision handlar om att utmana dagens managementkonsultbransch. 2017 kommer vi gå mer på offensiven. 2016 värmde vi bara upp!

   Vänliga hälsningar
   Per

   • Rebecca Nilsson

    Häftigt! Den branschen behöver utmanas.
    Vilka sorts bolag är det ni söker folk från till styrelsen, har du några exempel på företag?
    Vad har du för bakgrund Per?

    Mvh
    Rebecca

    • Per Erik Eklund Inläggsförfattare

     Det viktigaste för oss är kompetensen, det vill säga personernas förmågor. Vilken sorts bolag de befinner sig är mindre viktigt, men det är dock ett plus om de jobbar för ett företag som ingår i vår målkundgrupp (se affärskrav på sidan ”Om Oss”), ett bolag som kan komplettera våra tjänster mot kund samt bidrar mycket till samhällsutvecklingen. Exekutiva ledare ska dock uppfylla våra affärskrav gällande bolaget den jobbar för.

     Kort om mig själv så har jag dubbla masters i ekonom inom management, samt strategi och bolagsutveckling. Har drivit självständig forskning inom dessa ämnen sedan 2004 och har jobbar med ekonomifrågor, managementkonsultering, internationaliseringsfrågor m.m.

     Vänliga hälsningar
     Per